Wervelstof - Suzanna Esther

Een spannend young adult-boek

Ik vond het een heel prettig boek om te lezen. In eerste instantie om de praktische reden dat het kleine hoofdstukken zijn en dat is voor mij handig, omdat ik mezelf nooit lang de tijd gun om te lezen.
Maar ik werd wel vanaf het begin zodanig in het verhaal getrokken dat ik automatisch meerdere hoofdstukken las.
De zoektocht naar liefde en avontuur en, naar ik al lezend begreep, ook veiligheid en geborgenheid mondde uit in een ervaring die wisselend uitdagend, spannend en romantisch was. Op een boeiende manier beschrijft ze de gevoelens van zowel Suzanna als Steve die allebei hun eigen bedenkingen hadden over hun relatie.
Uiteindelijk werd het zo spannend dat het op een thrillerverhaal begon te lijken dat ik niet meer wilde wegleggen voor ik wist hoe het verder ging.
In het boek bleek ook de familiegeschiedenis van Suzanna bepalend te zijn voor inzichten en beslissingen. Heel interessant hoe ook de relatie met de moeder van Suzanna door dit avontuur veranderde.