Verkeerslicht in de zon

Deze middag heb ik een bezoekje aan mijn moeder gebracht en op de terugweg had ik lekker de zon achter me. Dat rijdt altijd prettig. Tot ik bij het laatste verkeerslicht van Leeuwarden moest stoppen. Ik stond rechts vooraan en het licht ging op groen…dacht ik… Ik was al een beetje opgereden, maar vond dat het rode licht net zo helder was. Wat moest ik doen? Ik zag het echt niet.
Toen ik opzij keek zag ik de chauffeur aan mijn linkerkant samen met de bijrijder eveneens uitgebreid turen. Ze draaiden hun hoofd alle kanten op, maar zagen het blijkbaar ook niet. Toen er geen beweging op de kruising was en ik in de veronderstelling was dat het toch wel zo ongeveer onze beurt zou zijn maakte ik tegen de linker chauffeur een gebaar van “geen

idee of dit goed is” en ging voorzichtig oversteken. De chauffeur naast mij volgde en ook de auto’s achter mij. Aangezien er niemand had geclaxonneerd denk ik dat daar ook getwijfeld werd.
En er kwamen geen auto’s op me toe, dus de gok was waarschijnlijk goed.
Ze zouden een witte lamp boven dat verkeerslicht moeten hangen. En dan bij het verkeerslicht voor de tegengestelde richting een plaat erachter. Want daar kun je door de ondergaande zon de lichten weer niet zien doordat je verblind wordt.
Of zou ik gewoon een goede zonnebril moeten kopen? Ik heb zo’n hekel aan die dingen.