Moederziel - Marelle Boersma

In januari heb ik “Moederziel” van Marelle Boersma gelezen. Een psychologische thriller. Tot nu toe meed ik thrillers altijd, maar dit was precies een boek voor mij, omdat ze geweldig heeft weten te verwoorden hoe het is om te leven met ms. Dit ging zover tot in details dat het leek of de hoofdpersoon echt zelf aan het woord was. Je voelde tot op het bot haar lichamelijke en vooral ook geestelijke pijn.
Ook het omgaan met haar dochter die allerlei persoonlijke problemen had bracht ze heel goed in beeld.
Waar ik wel raar tegenaan keek, was dat in de epiloog gelijk een gigantische spanningsclimax werd prijsgegeven rond een heel bepalende gebeurtenis waarvan ik dacht dat ik dat niet eerder dan halverwege of aan het eind van het verhaal had mogen lezen.
Maar achteraf was het toch niet storend en werd me ook wel duidelijk waarom hiervoor was gekozen.
Heel knap hoe de lezer in dit verhaal de personages langzaam maar zeker gaat doorzien en begrijpen.