Kerstkaartenchallenge

Dit jaar stuur ik minder kaarten per post, want de prijs van de postzegels maakt dit steeds minder leuk. Maar kaarten zijn nog steeds goedkoop te krijgen. D.w.z. ik heb er aardig wat gekocht en hoop dat dit genoeg is, want de niet essentiële winkels zijn dicht.
Ik besluit om flink wat kaarten in mijn straat door de bus te gooien.
Nu weet ik uit ervaring dat dit mij nogal wat tijd kost, want ik ga dan zorgvuldig uitzoeken welke kaart geschikt is voor wie. Dan nog kijken wat ik binnenin schrijf. Kan ik met de voornamen volstaan of moet de achternaam erbij? Nu ik meer mensen een kaart wil bezorgen, ook enkele nieuwkomers, moet ik het huisnummer er ook maar bij zetten.
Dit vraagt om vereenvoudiging. Ik zet op de envelop “fijne kerst” want van

sommigen weet ik de naam niet eens goed. En vooraf schrijf ik op alle kaarten de voornamen, achternaam en  ons huisnummer. En ik ga niet meer zo uitzoeken. Ik stop gewoon de kaarten in de envelop, tel hoeveel ik er moet hebben en dan kan ik gelijk op pad.
Alleen voor enkele mensen kon ik het toch niet laten om een passende kaart uit te zoeken. Vooruit dan maar. En die goudkleurige enveloppen ga ik allemaal opmaken, want je ziet haast niet wat je er op schrijft. Wie bedenkt zoiets? Of je nu met blauw schrijft of met rood, het is heel vaag. Ik zou aan zoiets geen postzegel durven te wagen, want ik vraag me af of die leesrobot van de post het wel  kan lezen.
Als ik op pad ga is het al donker, maar gelukkig  hebben veel mensen buitenlampen.
Ik heb ook een kaart voor mijn hoogbejaarde buren van het volgende blok, maar ik bedenk me dat ze misschien al op bed zijn en het hek voor hun pad piept nogal. Ik wil ze niet bang maken en besluit om morgen die kaart maar in de bus te gooien.
Nog 2 kaarten te gaan aan het eind van de straat. Op een daarvan heb ik de naam geschreven, omdat ik die speciaal had uitgezocht. Maar het zijn 2 goudkleurige enveloppen! En ze hebben geen buitenlamp. Ik ben al blij dat ik het pad nog kan zien, dus de tekst op die enveloppen, daar zie ik echt niks van. Er zit niets anders op dan de straat over te steken naar de lantaarnpaal. Oké, die is het, niet meer verwisselen en in de brievenbus ermee.
Als ik de andere gouden enveloppe kwijt ben zie ik bij mijn oude buren toch nog wat licht door de spleet tussen de gordijnen. Nou niet moeilijk doen dan, ik gooi hem toch nu door de bus.

Challenge voltooid.