De stenen man - Carlita van Rossum

De stenen man - Carlita van Rossum

In deze, deels historische, familieroman laat Carlita zien, hoe ze zowel romantisch als spannend en dramatisch kan schrijven.
De stukjes uit heden en verleden zijn mooi in elkaar gevlochten en je wordt meegetrokken in de zoektocht van Aaf naar haar biologische vader. Gaandeweg wordt duidelijk wat er zich allemaal heeft afgespeeld.
Vanuit de warmte van familieliefde, ontdekt ze, stukje bij beetje, een verleden waarin een oorlogstrauma en noodlottige gebeurtenissen alle hoop op geluk onderuit haalden.
Mooi in dit boek vind ik de complexe familiebanden die allemaal in zo’n goede harmonie samenkomen. Door de bundeling van positieve energie die ze samen weten op te brengen, is het, ondanks alle verdriet, toch ook echt een feelgoodroman. Een boek over nieuwe kansen, nieuwe moed, vergeving en begrip.
De gemoedelijke en relaxte sfeer van de stad Harlingen wordt heel mooi naar voren gebracht. Wie ooit in Harlingen is geweest zal dat ogenblikkelijk herkennen.
Het is een stad, waar de mensen, door de jaren heen, altijd zichzelf zijn gebleven. Naar het voorbeeld van de zee: soms onstuimig, maar meestal rustig en prachtig.