Ter Lering ende Vermaeck - Jose Bosma

Ter-Lering-ende-Vermaeck---Jose-Bosma

Een zeer “vermaeckelijk” en inspirerend blogboek voor dames op leeftijd, zoals José Bosma ze gekscherend noemt. Wie denkt dat oud zijn saai is, moet dit boek zeker lezen, want José laat zich de kaas niet van het brood eten en stelt alles in het werk om van elke dag een feestje te maken. Haar onverwoestbare positieve instelling komt hier goed van pas, net al de nodige zelfspot. Als ze het weer eens te bont heeft gemaakt en er van alles mis is gegaan, vertelt ze dit met verve en vaak helpt haar “alter ego” Rampen Annie om het nog net iets beeldender te maken.

José is opgegroeid in de Amsterdamse Jordaan en dat is een goede kweekgrond geweest voor haar vocabulaire en “gebektheid”. Helemaal los gaat ze samen met vrienden die ze nog steeds koestert uit die tijd. Vrienden spelen sowieso een grote rol in haar leven en dus ook in haar blogs. Samen op een terras zitten of shoppen zijn haar favoriete geluksmomenten.
Maar denk niet dat ze alles maar goed vindt. Haar kritiek stopt ze niet onder stoelen of banken. En wie iets afspreekt kan zich daar maar beter aan houden, want ze rust niet voor ze krijgt waar ze recht op heeft.
Een pittige dame dus, die midden in het leven staat en daaruit haalt wat erin zit.