2020 Kamp Alpha - Suzanna Esther

Wat een prachtig boek, mooi uitgewerkte karakters en een goede opbouw van de spanning die je al snel zodanig in zijn greep krijgt dat je het boek niet weg kan leggen zonder dat het verhaal in je hoofd blijft zinderen.
Het boek is in het voorjaar uitgekomen, net voor de coronapandemie en dat is heel bijzonder want het verhaal gaat over een bacteriële infectieziekte die heel veel raakvlakken heeft met covid-19.
De overheid verbiedt in dit boek echter huisdieren, omdat dieren de bacteriën zouden verspreiden.
Dit veroorzaakt een politieke strijd en de acties van de overheid, die steeds grimmiger worden, maken de mensen angstig en ze weten niet meer wie ze kunnen vertrouwen.
Arjen en Lisette sluiten zich aan bij een verzetsbeweging waarmee ze een onheilspellend en bloedstollend avontuur tegemoet gaan.
Na ruim een week lezen heb ik mensen leren kennen die ik graag langer zou willen volgen en de personages die aanvankelijk een kleine rol hadden zou ik graag beter willen doorgronden.
Ik hoop dat Suzanna Esther ook nog geen definitief afscheid van ze heeft genomen, want ik heb het gevoel dat er met deze karakters nog wel een heel mooi boek zou kunnen volgen.